Hantverk för friluftslivHär hittar du samtliga blogginlägg om hantverk.

Att tälja sina egna husgeråd är roligt. De blir personliga och det är väldigt meditativt att sitta och hantverka. I det här inlägget delar jag med mig hur jag gör när jag täljer en slev. När en täljer i färskt trä, som i detta inlägg, så kallas det färskslöjd.


När det blir för grunt för att paddla, så kommer en tågningslina väl till pass. En tågningslina är ett 10-15 meter långt rep med en Y-förgrening i ena änden. Det är inget du hittar i friluftsbutiker, men är lyckligtvis ganska lätt att göra själv. Hur du tillverkar en tågningslina, förvarar och knyter den, hittar du i detta inlägg.

 Med mjuk och fin merinoull närmast kroppen håller en sig varm ute såväl som inne. Men. Det slits ju. Innan underställen åker i soporna, får de en ny chans, ett tredje liv i form av nya klädesplagg. I detta inlägg berättar jag om hur jag gjort mina halv-vantar, hotpants och sport-bh. 


Här hittar du olika tips för att hantera sommarhalvårets små, påflugna beundrare. D.v.s. Mygg och svidknott (även kända som småsved). En del i bildtexterna nedan är applicerbart även för blimmingar och broms - såsom myggnät/jacka/hatt och beckolja. Vad använder du för myggmedel?

Vattentäta packpåsar (drybags) är praktiska i kanoten, såväl som i vandringsryggsäcken. Jag har gjort egna packpåsar av ett par avklippta jeans, linolja, en bit läderrem och karbinhakar. Det finns flera fördelar med dessa packpåsar ...