Om paddling


Här hittar du samtliga blogginlägg om paddling.


Paddling är något en behöver lära sig praktiskt, särskilt räddningsövningar och teknik. Men här hittar du tips och inspiration till att komma ut på vattnet. Vill du ha mer handfasta tips IRL - spana in våra turer och kurser.

Här kommer ett kanotknep för i och ur-stigning. Just det här momentet är oftast det vingligaste och det är här som de flesta tar det där ofrivilliga doppet ...

Tekniken nedan går att använda sig av både på älvfärden i vildmarken och vid badbryggan hemma.

Är du rädd för att välta med kajaken? Vill du lära dig hur du kommer upp igen? Detta inlägg handlar om att bli trygg i kajaken. Om kamraträddning, några trygghetsövningar på vattnet och så förpassar vi ett par seglivade myter om kajakpaddling till botten bland fossilerna där de hör hemma.

Paddeläventyr med bästa hundvännen kan vara både roligt och utmanande på flera sätt. I detta inlägg delar jag med mig av hur jag tränat min finska lapphund Peikko till att trivas i kanoten. Samt saker att tänka på när hunden följer med på längre äventyr, på platt såväl som strömmande vatten.

När det blir för grunt för att paddla, så kommer en tågningslina väl till pass. En tågningslina är ett 10-15 meter långt rep med en Y-förgrening i ena änden. Det är inget du hittar i friluftsbutiker, men är lyckligtvis ganska lätt att göra själv. Hur du tillverkar en tågningslina, förvarar och knyter den, hittar du i detta inlägg.