Solopaddling Masterclass

Det här är kursen för dig som redan kommit en bit med din paddling, du har redan grönt paddelpass och kanske siktar mot blå nivå eller vill bara vässa på din paddelteknik tillsammans med andra. Utöver själva kursmomenten bor vi i trädtält och lagar mat tillsammans över öppen eld. 

Program

Program:

Vi samlas kl 10.00 vid Folkets hus i Olshammar. Därefter kommer vi åka med bilarna ytterligare en bit till vår kurssjö. Där hjälps vi åt att lasta av kanoterna och du som kursdeltagare får en introduktion till paddling. Vi packar i kanoterna, paddlar till helgens lägerplats där vi lunchar och slår läger. Du som valt att sova i trädtält, får hjälp med att sätta upp det så säkert och bekvämt. Har du fler frågor kring trädtälten? Klicka här.

Därefter vässar vi än mer på paddeltekniken. Du kommer få personlig respons kring din paddelteknik och få prova på olika sätt att hitta kontakten med kanoten. När vi känner oss nöjda går vi iland och fikar. När maten sjunkit ner, tar vi en tur runt sjön och utforskar omgivningarna. Kvällen ägnas åt matlagning, bak av efterrätt i fältugn och samtal runt elden. Om vi orkar och vädret tillåter, tar vi kanske en liten kvällstur för att få prova på mörker-paddling.

Söndagen kommer vi ägna åt säkerhet på vattnet. Under förmiddagen diskuterar vi potentiella risker med paddling, hur vi bedömer, undviker eller hanterar dem. Sen kommer vi gå igenom olika varianter av kamraträddning i teorin. Därefter kommer du få bada med kanot och lära dig olika metoder för hur vi kan hjälpas åt för att komma upp igen. Kamraträddning brukar vara en övning som en del känner nervositet inför, men som bjuder på många skratt och den nya kunskapen byter nervositeten mot ökad trygghet på vattnet. Vi går i land, byter om och gör lunch. Efter lunch river vi läger och paddlar tillbaka till bilarna.

Vad ingår?

  • Kanot, paddlar, flytväst och vattentätt fodral till smartphone, knädyna
  • Matskålar, kåsor, bestick och kokkärl
  • Samtliga måltider, en middag, en frukost och två luncher.
  • En natt i trädtält, liggunderlag och sovsäck ingår.

Vad behöver jag ha med mig? 


  • Kläder efter väder

  • Torrt, varmt ombyte
  • Ev. torrdräkt om du har.
  • Vattenflaska
  • Hygienartiklar, handduk, ev. personlig medicin
  • Snacks OBS! Inga nötter, andra deltagare kan vara allergiska.

Om jag önskar specialkost?


Fyll i ev. allergi och kostprefernser i samband med bokning eller meddela kursledningen via kontaktuppgifterna i sidfoten senast 72 h före kursstart.

Hur funkar det med bokning och betalning?


All bokning sker genom vår bokningsmodul. 

Du kan boka och avboka med full återbetalning minus 10% (bokningsavgift) fram till 7 dagar före kurs kl. 23.59. Därefter är betalningen helt bindande. 

Jag rekommenderar att köpa till en ombokningsgaranti till denna kurs, då får du en länk i bokningsbekräftelsen, som du kan använda fram till 48 h före kursen för att själv omboka till en kommande kurs.

Vilka datum och tider är det som gäller?

Datum: 26-27/5 2023

Tider: Samling kl 10.00 Lördagen vi räknar med att vara tillbaka vid bilarna absolut senast 15.30 på söndagen.

Var samlas vi?

Vi kommer att ses på parkeringen vid Folkets hus i Olshammar. Jag skickar ut en kartlänk/gps-koordinater till de som anmäler sig. Det finns tyvärr inga förbindelser med kollektivtrafik till Olshammar, meddela om du vill bli upphämtad vid busstorget i Askersund.

Hur många kan gå kursen?

2023 så är det 3 platser som gäller.