Tankar om friluftsliv

Här hittar du inlägg om friluftsliv och feminism, att föra friluftsdagbok och fotografering.

I dagens blogginlägg vill jag prata om friluftsliv och utseende. Om kopplingen mellan reklam, en ultra-rosa barbie-prinsessa, klättring och vad vi omedvetet packar med oss när vi drar ut i naturen. Men jag vill också prata om friluftslivets och naturens potential att vara det trygga rummet, fritt från blickar och skammande beteenden

Att fotografera friluftsliv är otroligt tacksamt, det saknas sällan bra ljus, motiv eller inspiration. Orkar du dessutom släpa på systemkameran så är möjligheterna i stort sett oändliga. Men hur blir resultatet? Jag är ingen mästerfotograf, men med hjälp av några av mina och sambons bilder går vi igenom kamerainställningar och tricks för att närma dig de bilder du vill ha.

För många är mobilkameran go to när det gäller att skapa minnen från dagsturen, helgens äventyr eller veckofärden. Jag älskar också att fota, men även om en bild kan säga mer än tusen ord så känner jag att ofta räcker det inte med kameran. Funderingar, känslor, samtal ryms liksom inte på samma sätt.

Featuring: Wilda Nilsson och Alma Bågefalk. Friluftslivet är ett fantastiskt rum på många vis, ett tillfälle att kliva ur traditionella könsnormer och en plats att få vara sig själv. Men det kan också lätt halka över till motsatsen. Patriarkala idéer smyger in, i allt från mansplaining, till vem som tar hand om ved/matlagning, vem som vågar sova själv ute etc.