Om vandring





Här hittar du alla våra inlägg om vandring. Allt från tips när du besöker Tivedens nationalpark, till att vandra med hund eller torka mat.

Att torka sin egen mat för friluftsliv är enkelt. I detta inlägg delar jag med mig av hur jag torkar mat - i rumstemperatur, ugn och torkapparat. Lite vad en ska tänka på, hur jag packar maten, samt exempel på råvaror som jag inte torkar.

Att få med sig sin pälskling ut i naturen är mysigt, roligt och mer peppad färdkamrat får en leta efter. Dock finns det några grejer att komma ihåg för att våra fyrfota vänner ska trivas hela turen.

Vad ska en ha med sig på en dagstur i skogen? Vad får en absolut inte glömma hemma? Här får du kika ner i min ryggsäck, packad för enklast möjliga dagstur - en skogspromenad med fika.

- Betalt samarbete med Addnature - Att tälta på vintern bjuder oss både mysiga stunder och kalla utmaningar. Minusgraderna och vintervädret ställer högre krav på våra rutiner, vår förmåga att hantera kyla och på utrustningen. Samtidigt är den stora stillheten i naturen helt magisk och det är fint att få uppleva dygnets alla timmar utomhus även vintertid.

Här hittar du olika tips för att hantera sommarhalvårets små, påflugna beundrare. D.v.s. Mygg och svidknott (även kända som småsved). En del i bildtexterna nedan är applicerbart även för blimmingar och broms - såsom myggnät/jacka/hatt och beckolja. Vad använder du för myggmedel?

Hygien på färd är grundläggande, renlighet är lyx. I detta inlägg hittar du tips på vattenrening, om disk ute, hur en går tillväga med Nr 1&2, mens på färd, personlig hygien, tvätt av kläder och sophantering.

Har du varit i Tivedens Nationalpark? Eller planerar du att åka dit? I det här inlägget vill jag dela med mig av mina bästa tips till dig som besökare. Alltifrån vad du kan förvänta dig vid entréerna, till bästa tiden att besöka parken och var du får tälta.