— Dagstur kanot —

Det är en speciell känsla att färdas med träkanot. Det bjuder in till kontakt med både omgivningen, farkosten och oss själva. En härlig blandning av meditation och äventyr. Vi färdas spårlöst genom landskapet på små, mysiga skogssjöar. Vi fikar i kanoterna, lunchar på en holme och har det bra tillsammans.

Program:

Våra dagsturer börjar alltid med en introduktion till kanadensarpaddling. Därefter paddlar vi iväg och får lära oss mer om bävern och dess koppling till kanoten. Vi hjälps åt med lyftet vid kvarnen och därefter fikar vi i kanoterna och spanar efter röda näckrosor (de blommar i juli-augusti).

Vi beundrar gammeltallarna på de hisnande branterna och utforskar mer utav sjön Bergvattnet. Vi lunchar tillsammans på en holme, guiden fixar med maten vid elden och du får möjlighet att ta det lugnt en stund, sträcka på benen och utforska ön - eller kanske bada?

När vi kommer iland efter turen, hoppas vi att du känner dig inspirerad och peppad på nya äventyr i Tiveden.

Vad ingår?:

 • Kanot
 • Paddel
 • Flytväst
 • Knädyna
 • Vattentätt fodral till smartphone
 • Fika
 • Vegetarisk lunch (vi ordnar även specialkost)
 • Introduktion till kanadensarpaddling
 • Guidad tur med lokal kanotguide

Vad ska jag ha med mig?:

 • Kläder efter väder
 • Stadiga vattentäta skor
 • Personlig vattenflaska

Hur länge är vi ute?

10.00-15.00

Var lägger vi i och hur tar jag mig dit?

Vi kommer paddla på två vackra skogssjöar, Kvarnsjön och Bergvattnet. Vi lägger i vid infarten till Åboholmskvarn, precis där kanotleden korsar vägen mellan Tived och Askersund. (se kartan längst ner på sidan) Vänligen parkera så långt till höger om den svarta postlådan du kan (behöver finnas plats även för kanotsläpet där sen). 

Tiveden ligger mitt mellan Stockholm och Göteborg. Du tar dig hit, antingen direkt med bil, eller tåg till Laxå. Hör med ditt boende om skjuts från stationen.

Hur stor är gruppen? 

Max 7, se till att boka i god tid för att säkra er plats.

Vilka dagar kan jag boka? 

Fredagar, Lördagar 14/5-1/10, utom första helgerna i månaden - då håller vi kurs! Se vår boknings-sida för detaljer.


Vad kostar det?

 • 1050 kr/vuxen
 • 750 kr/ungdom (12-17)
 • Vill du paddla med yngre barn/barnbarn? Spana in vår familjepaddling!


Hur funkar det med bokning och återbud? 

Du kan boka och avboka med full återbetalning (minus boknings-avgift på 2%) fram till 72 timmar (3 dygn) innan inbokad tur, därefter är betalningen helt bindande.

Ordnar ni med specialkost? 

Jadå, inga problem! Skriv allergier/specialkost i meddelande-fältet på boknings-sidan eller skicka oss ett meddelande i sociala medier senast 72 timmar före turen.

Vart vänder jag mig om jag har fler frågor?

Du är välkommen att höra av dig på kontaktuppgifterna längst ner på sidan! Vi svarar normalt inom ett dygn.

Behöver jag ha paddlat innan? 

Den här turen är nybörjarvänlig. Du måste vara simkunnig och använda flytväst medan vi paddlar. All personlig utrustning tas med på egen risk. 12 år är lägsta rekommenderade ålder för den här turen. Vill du paddla med yngre barn? Spana in vår familjepaddling!

Alkohol och andra droger

Samtliga turer med Traceless in Tiveden är alkohol- och drogfria. Dels av säkerhetsskäl, vi är på vattnet, handhar skarpa verktyg och eld. Men även av  omtanke om våra gäster, vi vill att våra turer ska vara trygga rum i naturen. Guiden har rätt att närsomhelst avvisa gäster som är berusade, intar egen medhavd alkoholhaltig dryck eller är drogpåverkade. Turen återbetalas ej i dessa fall.

Men om det regnar eller blir dåligt väder?

Vi sätter alltid säkerheten för våra deltagare främst. Om det åskar eller är hård vind, hittar vi på alternativa aktiviteter. Vi vandrar och gör en lägereld i skogen eller liknande. Ofta passerar ovädret ganska fort. Om det regnar så sätter vi upp en tarp som ett mysigt skydd. Och sist men inte minst - kom ihåg att skogen är sällan så glittrande och färgglad som när sommarregnet dragit förbi. 


Välkomna med oss ut!

– Karta & kontakt –

Kommer du ihåg var du får parkera? :)  Rätt svar: Till höger om svarta brevlådan.

Tracelessintiveden

Åboholms kvarn, 695 96 Tived

073-0246 515

tracelessintiveden@gmail.com

Instagram