— Dagstur med träkanot i Tiveden —

Det är en speciell känsla att färdas med träkanot. Det bjuder in till kontakt med både omgivningen, farkosten och oss själva. En härlig blandning av meditation och äventyr. Vi färdas spårlöst genom landskapet på en mysig skogssjö med små holmar och näckrosor. Vi fikar i kanoterna, lunchar på en holme och har det bra tillsammans.

Program:

Traceless' dagsturer börjar alltid med en introduktion till kanadensarpaddling. Därefter paddlar vi iväg och får lära oss mer om bävern och dess koppling till kanoten. Vi fikar i kanoterna och spanar efter röda näckrosor (de blommar i juli-augusti).

Vi beundrar gammeltallarna på de hisnande branterna och utforskar mer utav sjön Bergvattnet. Vi lunchar tillsammans på en holme, guiden fixar med maten vid elden och du får möjlighet att ta det lugnt en stund, sträcka på benen och utforska ön - eller kanske bada?

När vi kommer iland efter turen, hoppas vi att du känner dig inspirerad och peppad på nya äventyr i Tiveden.

Vad ingår?:

 • Kanot
 • Paddel
 • Flytväst
 • Knädyna
 • Vattentätt fodral till smartphone
 • Fika
 • Vegetarisk lunch (vi ordnar även specialkost)
 • Introduktion till kanadensarpaddling
 • Guidad tur med lokal kanotguide

Vad ska jag ha med mig?:

 • Kläder efter väder
 • Stadiga vattentäta skor
 • Personlig vattenflaska

Hur länge är vi ute?

10.00-15.00

Var lägger vi i och hur tar jag mig dit?

Vi kommer paddla på den vackra skogssjön Bergvattnet. Vi lägger i vid Vindskyddet (se kartan längst ner på sidan) Guiden väntar med kanotsläpet ute vid asfaltsvägen på er så att ingen behöver irra runt på småvägarna (GPS koordinater vid kartan). 

Tiveden ligger mitt mellan Stockholm och Göteborg. Du tar dig hit, antingen direkt med bil, eller tåg till Laxå. Hör med ditt boende om skjuts från stationen.

Hur stor är gruppen? 

Max 7, se till att boka i god tid för att säkra er plats.

Vilka dagar kan jag boka? 

Se bokningsmodulen för lediga datum. 


Vad kostar det?

  Se bokningsmodulen. 

Jag vill ta med mig mina barn och paddla, men de är för små för att klassas som ungdomar. Vad gör jag?

Vad kul att ni vill paddla hela familjen! Jag har skapat en tur anpassad för familjer med yngre barn, så spana in familjepaddlingen, vetja!


Hur funkar det med bokning och återbud? 

Du kan boka och avboka med full återbetalning (minus boknings-avgift på 2%) fram till 72 timmar (3 dygn) innan inbokad tur, därefter är betalningen helt bindande. Jag rekommenderar att köpa till en omboknings-garanti, då får du en länk via vilken du själv kan boka om din upplevelse fram till 48 h före upplevelsens start.

Ordnar ni med specialkost? 

Jadå, inga problem! Fyll i fälten för allergier/specialkost i samband med bokning eller skicka ett meddelande i sociala medier senast 72 timmar före turen.

Vart vänder jag mig om jag har fler frågor?

Du är välkommen att höra av dig på kontaktuppgifterna längst ner på sidan! Jag svarar normalt inom ett dygn.

Behöver jag ha paddlat innan? 

Den här turen är nybörjarvänlig. Du måste vara simkunnig och använda flytväst medan vi paddlar. All personlig utrustning tas med på egen risk. 12 år är lägsta rekommenderade ålder för den här turen. Vill du paddla med yngre barn? Spana in familjepaddlingen!

Alkohol och andra droger

Samtliga turer med Traceless in Tiveden är alkohol- och drogfria. Dels av säkerhetsskäl, vi är på vattnet, handhar skarpa verktyg och eld. Men även av  omtanke om gästerna, jag vill att mina turer ska vara trygga rum i naturen. Guiden har rätt att när som helst avvisa gäster som är berusade, intar egen medhavd alkoholhaltig dryck eller är drogpåverkade. Turen återbetalas ej i dessa fall.

Men om det regnar eller blir dåligt väder?

Säkerheten för våra deltagare går före allt. Om det åskar eller är hård vind, hittar vi på alternativa aktiviteter. Vi vandrar och gör en lägereld i skogen eller liknande. Ofta passerar ovädret ganska fort. Om det regnar så sätter vi upp en tarp som ett mysigt skydd. Och sist men inte minst - kom ihåg att skogen är sällan så glittrande och färgglad som när sommarregnet dragit förbi. 


Välkomna med mig ut!

– Karta & kontakt –

GPS koordinater till mötesplatsen:

WGS8458°47'14.6"N 14°34'6.2"E, WGS84 DDM58°47.243'N 14°34.103'E

WGS84 decimal (lat, lon)58.787376, 14.568386RT90 (nord, öst)

6519014, 1428480SWEREF99 TM (nord, öst )6516457, 475050

Länk till Google Maps pin Mötesplatsen (klicka på texten)Tracelessintiveden


073-0246 515

tracelessintiveden@gmail.com

Instagram