Magisk Middag


Djupt inne i Tivedsskogen, lagar vi tillsammans en trerätters middag över öppen eld. Augustikvällen är stilla och drömsk. En storlom ropar i fjärran. Trygga i gemenskapen kring elden inväntar vi huvudrätten. Maten smakar ljuvligt i sommarskogen, mätta och nöjda kryper vi ner i sovsäckarna. Morgonen därpå ligger sjön som en mjuk spegel och kokkaffet fyller oss med nytt liv. Magisk middag är det stillsamma äventyret för dig som vill njuta av god mat i naturen och lära dig mer om friluftsliv.


På en Magisk middag med Traceless in Tiveden får du:

 • Träffa likasinnade som gillar friluftsliv och naturen
 • Eldvett och etikett
 • Laga mat på muurika
 • Laga mat i Fältugn
 • Göra upp eld med tändstål
 • Koka kaffe (eller te) över öppen eld
 • Gott fika
 • Sovsäck, liggunderlag och hängmatta/tält
 • Frukost
 • Vara i en liten grupp för en trygg upplevelse, tillsammans med kunnig guide

Program:

Vi samlas kl 15.00 vid parkeringen till Utnäsets Naturreservat, Igelbäcken. Därefter kommer vi åka med bilarna ytterligare en bit till ett av våra hemliga smultronställen. Där går vi en kort vandring till en magiskt fin sjö där vi kommer ha vårt läger. Vi sätter upp trädtälten, äter förrätt och alla får prova att tända eld med tändstål. Vi eldar, kokar kaffe, samtalar och myser vid elden. Vi förbereder huvudrätt och dessert. När skymningen sluter sig tätare kring oss, tänder vi ljuslyktorna som skapar ett rum i sommarnatten. Desserten avnjutes i augustimörkret. Mätta och nöjda kryper vi ner i sovsäckarna. Dagen därpå vaknar vi, dricker morgonkaffe med utsikt över sjön och äter frukost tillsammans i stillhet. Därefter avrundar vi och rör oss tillbaka mot bilarna.

Datum: Se bokningskalendern

Tider: Samling kl 15.00 på lördagen vi räknar med att vara tillbaka vid samlingspunkten ca 10.30 Söndagen

Samlingsplats: Parkeringen, Utnäsets Naturreservat, Igelbäcken (Se Kartmarkören), därifrån kommer vi att åka vidare till sjön där vi ska vara.

Gruppstorlek: Max 6 deltagare, boka i god tid för att säkra din plats.

Du behöver ha med dig:

 • kläder efter väder
 • Vattenflaska
 • Hygienartiklar och handduk

Pris:

1 895 kr/ vuxen deltagare

1250 (12 - 17 år)

Bokning och betalning:

Bokning gör du i bokningsmodulen här på hemsidan.


Du kan boka och avboka med full återbetalning minus 10% (bokningsavgift) fram till 7 dagar före kurs/övernattningstur kl. 23.59. Därefter är betalningen helt bindande. Jag rekommenderar att köpa till en ombokningsgaranti, då får du en länk i bokningsbekräftelsen, som du kan använda för att själv omboka till ett annat tillfälle.


Om det regnar? Så sätter vi upp tarpar (regntak av bomullstyg) vid elden. Det är få upplevelser som är så stärkande och härliga som att känna sig trygg och varm ute, även när solen inte skiner.


Vad innebär det att bo i trädtält?

Vi har sammanställt de vanligaste frågorna. Du hittar dem och svaren om du klickar på knappen nedan.

Om jag har fler frågor?

+46(0)73-0246 515 (Lovisa)

Tracelessintiveden@gmail.com

Vi finns även på Instagram, Facebook och Youtube. På vår Instagram @tracelessintiveden hittar du även inlägg och klipp från tidigare uppsättnignar av Magiska Middag i Höjdpunkter. 

Det är som en dröm. Och när vi går härifrån så är allt borta.  

- Siri Craaford, Magisk middag 2020

— Karta & kontakt —

Traceless in Tiveden

073 - 0246 515

tracelessintiveden@gmail.com