Trädtält


Att bo i trädtält är en upplevelse i sig. Låt dig vaggas till söms under trädkronorna, bekvämt men med vildmarkskänslan. Vi vet hur viktigt det är med god nattsömn ute och därför erbjuder vi våra kursdeltagare och gäster till Magisk middag att övernatta i våra trädtält.

Vanliga frågor och svar

  Är det som att sova i hängmatta? Både ja och nej. Eftersom du kommer upp från marken så slipper du av uppenbara skäl knölar och rötter i ryggen, de flesta upplever dock att trädtälten är bekvämare än hängmattor. Dels så får du inte samma "bananböj"på kroppen, dels så har du mer utrymme i tältet än i en hängmattan med myggnät. Men precis som i hängmattan behöver du använda ett liggunderlag som isolerar dig från kylan underifrån.

  Hur många får plats i tältet? I dagsläget har vi tre olika tält, ett enpersons-tält, ett för två personer och ett för tre personer. Vi ser till att fördela er så att alla känner sig bekväma.

  Rullar inte alla in till mitten i flerpersons-tälten? Nej. Det sitter breda remmar under trädtälten som guiden har dragit åt, så att alla får sitt egna lilla "sov-fack" i trädtältet.

  Tänk om tältet trillar ner när jag klättrar in? Tälten tål från 120 kg (1 persons-tält), upp till 400 kg (2 personers-tält) och 600 kg (3 personers-tält). Var aldrig fler personer i tälten än vad de är avsedda för och ändra inte på spännena utan att guiden är närvarande.

  Jag är höjdrädd, hur högt upp sitter tälten? Tälten sitter ca 120 cm över marken, men kanten buktar ner när du tar dig i och ur tältet, vilket gör att en vuxen person dinglar med tårna i blåbärsriset. Barn kan behöva hjälp i och ur tältet. Om det känns helt ogörligt, be guiden om hjälp med att sänka tältet.

  Går det att sova i trädtält när det regnar? Ja. Det finns regnskydd för samtliga tält (dock ej på bild ovan), likaså droppskydd som hindrar vatten att rinna in från remmarna en spänner upp tältet med.

  Behöver jag ha sovsäck och liggunderlag med mig? Liggunderlag och sovsäck finns. Kontakta Lovisa om du tar med dig din egen.

  Vart gör jag av packningen? Det finns fickor i och undertälten där du kan förvara saker du vill ha lättåtkomligt, såsom skor, hygienartiklar, extra tröja, hörlurar etc. Om du har packat vattentätt kan du ställa packningen på marken under tältet, eller under tarpen som guiden sätter upp.

  Vad kostar det? Boendet i trädtält ingår i priserna för våra kurser och Magiska middag.