Solopaddling - grön nivå

Längtar du efter att få kanoten att gå precis dit du vill? Välkommen, att följa med på vår helgkurs med fokus på paddling. Det här är kursen för dig som vill kunna hantera kanoten på egen hand och för dig som vill växa i dina friluftskunskaper, i en varm och peppande grupp. Målet för den här kursen är att du som deltagare ska ha haft en grymt rolig helg ute, kanske fått nya paddelkompisar och nya kunskaper som lägger grunden för fler härliga äventyr med kompisgänget eller familjen. Den som vill har även möjlighet att bli examinerad för paddelpasset (upp till grön nivå).

På vår kurs i Solopaddling får du:

 • Träffa andra som gillar friluftsliv och naturen
 • Paddla träkanot, lära dig mer om paddelteknik, säkerhet och att hantera kanoten.
 • Träna kamraträddning
 • Möjlighet att examinera dig på gult eller grönt paddelpass
 • God mat och gott fika
 • Övernatta i trädtält på en mysig plats i skogen
 • Vara i en liten grupp för en trygg upplevelse, tillsammans med kunnig guide

Program:

Vi samlas kl 10.00 vid Folkets hus i Olshammar. Därefter kommer vi åka med bilarna ytterligare en bit till vår kurssjö. Där hjälps vi åt att lasta av kanoterna och du som kursdeltagare får en introduktion till paddling. Vi packar i kanoterna, paddlar till helgens lägerplats där vi lunchar och slår läger. Du som valt att sova i trädtält, får hjälp med att sätta upp det så säkert och bekvämt. Har du fler frågor kring trädtälten? Klicka här.

Därefter vässar vi än mer på paddeltekniken. Du kommer få lära dig effektiv framåt-paddling, svänga och du kommer att få experimentera med sittställning, trimning av kanoten etc. Vi går iland och fikar. När maten sjunkit ner, tar vi en tur runt sjön och utforskar omgivningarna. Kvällen ägnas åt matlagning, bak av efterrätt i fältugn och samtal runt elden. Om vi orkar och vädret tillåter, tar vi kanske en liten kvällstur för att få prova på mörker-paddling.

Söndagen kommer vi ägna åt säkerhet på vattnet och examination för grönt paddelpass - för den som vill. Under förmiddagen diskuterar vi potentiella risker med paddling, hur vi bedömer, undviker eller hanterar dem. Sen kommer vi gå igenom kamraträddning i teorin. Därefter kommer du få bada med kanot och lära dig hur vi kan hjälpas åt för att komma upp igen. Kamraträddning brukar vara en övning som en del känner nervositet inför, men som bjuder på många skratt och den nya kunskapen byter nervositeten mot ökad trygghet på vattnet. Vi går i land, byter om och gör lunch. Efter lunch har de som vill möjlighet att bli examinerade för paddelpasset. Det är lite som ett körkort för kanot, och ett tydligt sätt att visa vad du faktiskt kan som paddlare i kommunikation med föreningar och arbetsgivare.

Utrustning & mat som ingår under kursen:

 • Kanot, paddlar, flytväst och vattentätt fodral till smartphone, knädyna
 • Matskålar, kåsor, bestick och kokkärl
 • Samtliga måltider, en middag, en frukost och två luncher.
 • En natt i trädtält, liggunderlag och sovsäck ingår.

Specialkost eller allergier?

Skriv i meddelandefältet i samband med bokning eller meddela kursledningen via kontaktuppgifterna nedan senast 72 h före kursstart.

Ta med dig:

 • Kläder efter väder
 • Torrt, varmt ombyte
 • Vattenflaska
 • Hygienartiklar, handduk, ev. personlig medicin
 • Snacks OBS! Inga nötter, andra deltagare kan vara allergiska.

Datum: Se boknings-modulen.

Tider: Samling kl 10.00 Lördagen vi räknar med att vara tillbaka vid bilarna absolut senast 15.30  på söndagen.

Samlingsplats: Folkets hus parkering, Olshammar (Se Kartmarkören), därifrån kommer vi att åka vidare till sjön där vi ska vara. Det går inga bussar till Olshammar, meddela om du vill bli upphämtad på busstorget i Askersund.

Gruppstorlek: Max 3 deltagare.

Pris:

 3500 kr/deltagare

Bokning och betalning:

Du kan boka och avboka med full återbetalning minus 10% (bokningsavgift) fram till 7 dagar före kurs kl. 23.59. Därefter är betalningen helt bindande. Jag rekommenderar att köpa till en ombokningsgaranti till denna kurs, då får du en länk i bokningsbekräftelsen, som du kan använda fram till 48 h före kursen för att själv omboka till en kommande kurs.

Kursledning:

Kursen hålls och arrangeras av Lovisa Larsson från Traceless in Tiveden. Som naturguide har Lovisa många års erfarenhet av att ha med sig nybörjare ut på vattnet och i skogen. Hon har flera långfärder med träkanot i ryggsäcken och brinner för att dela det enkla friluftslivet med fler.Om det regnar? Så sätter vi upp tarpar (regntak av tyg) vid elden. Ta med dig regnkläder. Det är få upplevelser som är så stärkande och härliga som att känna sig trygg och varm ute, även när solen inte skiner.

Om jag har fler frågor?

Välkommen att höra av dig via kontaktuppgifterna nedan.

— Karta & kontakt—


Tracelessintiveden

073 - 0246 515

tracelessintiveden@gmail.com