— Vår filosofi —

Jag tror på en hälsosam relation mellan människan och naturen. Genom att dela min kunskap och kärlek till Tiveden, hoppas jag att din relation till naturen fördjupas. 

Jag arbetar inte bara som naturguide för mitt levebröd, jag arbetar för Det levande, för ekosystemen i våra lokala skogar och för framtida generationer. Jag gör detta genom att erbjuda vackra och hållbara guideturer. Förvandlar dina friluftsdrömmar till fina minnen, utan att tära på naturen. Varje betalande gäst, varje tur - frigör tid för mig att skydda skog. Tillsammans går vi genom drömmen och nutidssagan - för att skapa en annan fortsättning, en fortsättning där en bättre värld är möjlig.

Företagets namn, Traceless in Tiveden - spårlöst i Tiveden, är en direkt reflektion av detta. Jag vill att alla våra turer är spårlösa, att när vi lämnar en plats, så lämnar vi så lite spår som möjligt efter oss. Och jag vill hålla det lokalt i Tiveden, inte bara för att minska vår klimatpåverkan i samband med transport, men även för att stärka relationen med den lokala naturen, med lokalsamhället och markägarna. En del personer säger att de gjort Tiveden på en dag. Jag tänker att det tar en livstid att lära känna en plats på riktigt.

Jag hoppas kunna inspirera dig att se över ditt eget ekologiska fotavtryck, kanske skapa din egen friluftsutrustning, ge dig tid att lära känna dina hemmaskogar, engagera dig för det levande och stanna tryggt på marken. 

Allt gott!

/Lovisa Larsson, ägare av Traceless in Tiveden