— Artvandring —

Torsdagskvällar i juli och augusti, bjuder jag in till Artvandring. Det innebär att du får följa med helt gratis och bekanta dig med myllret av liv längs vandringslederna i Tivedens Nationalpark tillsammans med mig som naturguide. 

Vi samlas kl. 18.00 vid Huvudentrén, presenterar oss och bestämmer rutten för kvällens vandring. Det finns luppar och fälthandböcker att låna. Därefter går vi i lugnt tempo och tittar närmre på allt som vi blir nyfikna på. Från minsta lilla knappnålslav, till tickor och träd. Vi pratar om skoglig ekologi och skillnaden på naturskog och trädplantage. 

Vi fikar på en fin plats och räknar med att vara tillbaka ca 21.00, det kan variera lite. Oftast rör vi oss 1 - 2,5 km under dessa tre timmar, men vi hinner se mycket!

Obs! Obligatorisk föranmälan, via kontaktuppgifter nedan eller facebook-eventet "Artvandring i Tivedens Nationalpark 2023"

Många undrar varför det är gratis. Svaret är enkelt: Förlusten av biologisk mångfald är en kris, inte en turistattraktion. Jag känner ett ansvar att dela med mig av min kunskap, för att bota artblindheten och försöka peppa fler att engagera sig för skogen.


Välkomna med ut! 

Mvh/ Lovisa Larsson, Traceless in Tiveden

— Bilder från våra artvandringar —

Svep för att se fler!

— Karta & kontakt —

Tracelessintiveden

073-0246 515

tracelessintiveden@gmail.com