Djur & naturHär hittar du samtliga blogginlägg om djur och natur.

KABABAM! Skvattramriset utanför gömslet svajar. Inte titta ut. Inte röra en muskel nu. "Kdck - kduck-kd-kd-kd-kduck" följt av ett sisande ljud, likt en hes björktrast. Mellan mig och den spelande tjädertuppen är det en tunn tältduk och några få meter med skvattram och ljung.

Vad är skillnaden på mossa och lav? Hur vet jag om jag hittat en naturskog? Och varför behöver vi biologisk mångfald i skogen? I detta inlägg sätter vi naturskogens doldisar under lupp. Genom bilderna nedan får du följa med ut i Tiveden på artvandring - en promenad för livet.

Har du varit i Tivedens Nationalpark? Eller planerar du att åka dit? I det här inlägget vill jag dela med mig av mina bästa tips till dig som besökare. Alltifrån vad du kan förvänta dig vid entréerna, till bästa tiden att besöka parken och var du får tälta.

I snön ligger "Skogens Facebook" uppe inför den som är nyfiken, frågvis och noggrann. Jag är ingen expert på djurspår, men jag tycker det är väldigt spännande och roligt att få leka detektiv. I detta inlägg delar jag med mig av bilder på några vanliga och ett par mindre vanliga spår av vilt i Tiveden.

Att få med sig sin pälskling ut i naturen är mysigt, roligt och mer peppad färdkamrat får en leta efter. Dock finns det några grejer att komma ihåg för att våra fyrfota vänner ska trivas hela turen.

Paddeläventyr med bästa hundvännen kan vara både roligt och utmanande på flera sätt. I detta inlägg delar jag med mig av hur jag tränat min finska lapphund Peikko till att trivas i kanoten. Samt saker att tänka på när hunden följer med på längre äventyr, på platt såväl som strömmande vatten.