— Vandra i vildmarken —

Att lämna stigar och vägnät i Tiveden för att omslutas av skogens ljud, kan vara en magisk upplevelse. Att finna sin egen väg genom lanskapet inbjuder till ett lägre tempo. Med varsamma steg besöker vi skogens rum och andas in det där särskilda lugnet som bara finns i skog som får vara skog. Vi kallar det att gå stiglöst. Tillsammans med mig som guide slipper du  dessutom fundera på om du gått vilse eller inte ...


"Kan du lämna allfarvägen och glömma att du åkt bil?

Och gå in i Tivedsskogen, en eller annan mil?"

- Carl Ek

Program:

Vi träffas vid huvudentrén till Tivedens Nationalpark. Därifrån tar vi oss ut i delar av skogen som många vandrare missar. Vi pratar om skogens historia, om sällsynta arter i skogen, skogsbrand och om de urkrafter som format landskapet. Du får även lära dig att navigera tryggt och säkert utan karta och kompass i denna vilda terräng. Vi stannar vid en vacker skogssjö för att fika och ge oss själva en stund att bara vara i denna magiska skog. 

Vad ingår?

  • Vägledning av kunnig, lokal guide
  • Stiglös vandring i skogen
  • Navigering efter landskapet
  • Fika och lättare lunch

Vad behöver jag ta med mig?

  • Kläder efter väder.
  • Stadiga skor, såsom kängor eller stövlar
  • Personlig vattenflaska
  • Något att sitta på

Hur länge är vi ute? Och när samlas vi?

Vi är ute i 4 timmar. mellan klockan 10-14.00 

När kan jag boka? 

Se boknings-kanalen för exakta datum.Vänligen observera att vi gör en två veckors paus runt midsommar, p.g.a. knotten. De stjäl showen annars.


Du kan boka och avboka med full återbetalning minus 10% (bokningsavgift) fram till 7 dagar före turen kl. 23.59. Därefter är betalningen helt bindande. Jag rekommenderar att köpa till en ombokningsgaranti till denna tur, då får du en länk i bokningsbekräftelsen, som du kan använda för att själv omboka till en kommande tur.

Hur stor är gruppen?

Max 6 deltagare, så boka i god tid för att säkra din plats. 

Vad kostar det?

1000 kr/vuxen

700 kr/ungdom (12-17)

Den här turen rekommenderas från 12 år och uppåt, terrängen är väldigt kuperad, barn kan tycka det är svårt och jobbigt att gå stiglöst en längre stund. 


Hur funkar det med bokning och betalning? Du kan boka och avboka fram till 168 timmar (en vecka) före turen, med full återbetalning - utom 2% boknings-avgift. Därefter är betalningen bindande.

Erbjuder ni specialkost?

Jadå, inga problem! Ange din allergi/specialkost i meddelande-fältet på boknings-sidan eller skicka oss ett meddelande i sociala medier senast 72 timmar före turen.

Alkohol och andra droger

Samtliga turer med Traceless in Tiveden är alkohol- och drogfria. Dels av säkerhetsskäl, vi rör oss redan i svårtillgänglig terräng som det är. Men även av omtanke om mina gäster, jag vill att mina turer ska vara trygga rum i naturen. Guiden har rätt att närsomhelst avvisa gäster som är berusade, intar egen medhavd alkoholhaltig dryck eller är drogpåverkade. Turen återbetalas ej i dessa fall.

Om jag har fler frågor? 

Du är välkommen att höra av dig på kontaktuppgifterna längst ner på sidan! Jag svarar normalt inom ett dygn.

Vad gör vi om det regnar?

Ja, ta med dig regnkläder och dra på dig stövlarna. Den här turen ställs inte in på grund av vädret. Däremot gör jag anpassningar, som exempel ändrar jag lite på rutten, för att minimera risken att nån halkar och slår sig. Att vara ute i skogen i sommarregn, kan vara både befriande och utmanande, beroende på mental inställning. Du kan bli blöt, ja - men du kommer också att torka efteråt. Det är även väldigt vackert i skogen när det regnar, varje litet löv glittrar av vattendroppar, doften av mossa blir tydligare och om solen bryter igenom molntäcket, får ljuset hela skogen att gnistra. 

— Karta & kontakt —

Mötesplats: Tivedens Nationalpark, Huvudentrén

Traceless in Tiveden

073 - 0246 515

tracelessintiveden@gmail.com